frames not appearing using robotics system toolbox

12 views (last 30 days)
Hi all,
I am using the rotics system toolbox and I want to create a robot , when I display my robot, there are no frames unlike the tutorial.
Does anyone know what is happening please and how I can fix it
here is my code:
clear all; clc;
dh=[0 60 0 pi/2;
0 0 -315 0;
0 0 -310 0 ;
0 0 -75 -pi/2];
body1 = rigidBody('body1');
jnt1 = rigidBodyJoint('jnt1','revolute');
jnt1.HomePosition = 0;
tform = dh2homogene(dh(1,:)); % function that gets the homegenous transformation given the denavit hartenberg table/row
setFixedTransform(jnt1,tform);
body1.Joint = jnt1;
robot = rigidBodyTree;
% body1.Mass = .5;
% body1.CenterOfMass = [0.5 0 0];% p/r au centre du link selon (x,y,z)
% body1.Inertia = [0.167 0.001 0.167 0 0 0];
%
addBody(robot,body1,'base')
body2 = rigidBody('body2');
jnt2 = rigidBodyJoint('jnt2','revolute');
jnt2.HomePosition = pi/6; % User defined
tform2 = dh2homogene(dh(2,:)); % User defined
setFixedTransform(jnt2,tform2);
body2.Joint = jnt2;% body2.Mass = .585;
% body2.CenterOfMass = [0 0 0];% p/r au centre du link selon (x,y,z)
% body2.Inertia = 0.0001*[4 4 4 0 0 0];
addBody(robot,body2,'body1'); % Add body2 to body1
body3 = rigidBody('body3');
body4 = rigidBody('body4');
jnt3 = rigidBodyJoint('jnt3','revolute');
jnt4 = rigidBodyJoint('jnt4','revolute');
tform3 = dh2homogene(dh(3,:)); % User defined
tform4 = dh2homogene(dh(4,:)); % User defined
setFixedTransform(jnt3,tform3);
setFixedTransform(jnt4,tform4);
jnt3.HomePosition = 0; % User defined
body3.Joint = jnt3;
body4.Joint = jnt4;
% % adding dynamics props
%
%
% body3.Mass = .55;
% body3.CenterOfMass = [0 0 0];% p/r au centre du link selon (x,y,z)
% body3.Inertia = 0.0001*[4 4 4 0 0 0];
%
% body4.Mass = .032;
% body4.CenterOfMass = [0 0 0];% p/r au centre du link selon (x,y,z)
% body4.Inertia = 0.0001*[4 4 4 0 0 0];
addBody(robot,body3,'body2'); % Add body3 to body2
addBody(robot,body4,'body3'); % Add body4 to body3
bodyEndEffector = rigidBody('endeffector');
tform5 = trvec2tform([0, 0, 0]); % User defined
setFixedTransform(bodyEndEffector.Joint,tform5);
addBody(robot,bodyEndEffector,'body4');
config = homeConfiguration(robot);
% tform = getTransform(robot,config,'endeffector','base');
% save('robot')
show(robot)

Accepted Answer

Sebastian Castro
Sebastian Castro on 12 Nov 2019
Maybe the frames have a default size that is much smaller than the robot. If you divide the distance values of the DH parameters by say 1000, do the frames show up?
- Sebastian

More Answers (0)

Categories

Find more on Robotics System Toolbox in Help Center and File Exchange

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!